HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

Dortmund - Frankfurt 1-1

2007.11.12. 17:10 agymosott

elég rég írtam utoljára, nem véletlenül. nem akartam ugyanabba a hibába esni kétszer: Dollt, miután megérkezett, egyszer már csúnyán fikáztam, amikor pedig aztán pedig mégis benntartotta a csapatot, szívhattam vissza az egészet. most viszont úgy tűnik, amit akkor írtam, nem volt totális baromság mégsem. a csapat helyezése önmagáért beszél, az én szememben pedig különösen fájó pont Amedick teljes mellőzése, valamint az, hogy az edzőmeccseken és a tartalékoknál rendszeresen eredményes Nöthe sem kapott elegendő lehetőséget. ellenben a 4.7 milliós Valdezzel, akiről a Sport Bild nemrégiben külön cikkben foglalkozott (címe: A Bundesliga legrosszabb csatára)

Doll egyébként az esetek nagyobbik részében hajlamos azért levonni a konzekvenciákat: Wörnst a sokadik minősíthetetlen teljesítménye után sem rakta ki, de amikor kiállították, és nélküle jobban ment a játék, akkor nem rakta vissza. azt is belátta, hogy Petricet a középpályán felesleges erőltetni. kezd összeállni a diagnózis Dollról: hiányzik az autoritása, az önbizalma. olyan lépéseket, amelyek komoly felhördüléseket okozhatna, nem mer meglépni. amikor meg elszánja magát, abban sincs túl nagy koncepciózusság: Akgün jobbhátvédként való szerepeltetése váratlan, merész húzás volt, és bár a mérkőzés totális megsemmisüléssel végződött, ez elsősorban nem a török hibája volt. azóta viszont őt elfelejtette a mester.

a Bochum elleni győzelemmel sikerült megszilárdítani a helyét a kispadon, amit a Leverkusen és a Bayern elleni döntetlenek tovább erősítettek. viszont a Hannover elleni vereség és ez a mostani dönetetlen újra válaszút elé állítja a vezetést. az biztos, hogy az télig szünetig elkövetkezendő meccseit még vele játssza le a Dortmund. Nürnberg és Stuttgart idegenben, Bielefeld (brr) otthon, és végül megint idegenben, Wolfsburg.

én 4-5 pontra számítok. ha ennyi lesz csak, Doll repülni fog. ha 6 lesz, vagy annál több, akkor marad.

lehetséges utódok? Fehlanzeige ( √ )
 
én szívesen látnám Marcell Kollert, a Bochum svájci edzőjét, de neki nyárig még szerződése van, amit ráadásul msot akarnak meghosszabbítani a tökéletesen elégedett vezetők.

Klinsmann aligha egy kiesés ellen kűzdő reménytelenül középstzerű gárdánál képzelte el a visszatérést, de ha mutat hajlandóságot, ő sem rossz ötlet

Sammert meg lehet próbálni visszahívni.

A saját sorokból valakit: az utánpótlásoktól, vagy a második csapat edzőjét, Theo Schneidert.

Mourinho - muhaha :(

dortmundi osztályzatok a Frankfurt elleni meccs után a Kicker szerint:

Weidenfeller (3)
P. Degen (3,5)
Brzenska (4,5)
Kovac (3)
Dede (4)
Kruska (4)
Tinga (3)
Blaszczykowski (3,5)
Kringe (2,5)
Klimowicz (-), Valdez (5.5)
Petric (4,5)
 
érdekességképp, a Kicker rangsora a dortmundi játákosokról eddigi átlaguk alapján.

1     Kringe     3,09
2     Weidenfeller     3,40
3     Petric     3,55
4     Dede     3,62
5     Tinga     3,65
6     P. Degen     3,75
7     Brzenska     3,95
8     Federico     4,06
9     Blaszczykowski     4,21
10     Klimowicz     4,23
11     Kovac     4,25
12     Wörns     4,33
13     Kruska     4,36
14     Buckley     4,43
15     Valdez     4,50

szerintem elég reális. én monduk Weidenfellert Tinga és Degen, Wörnst pedig Buckley és Valdez közé raknám. nem mintha a Kicker minden szava aranyat érne, de azért nagyjából igazolódni szoktak az értékeléseik. és érdekes módon pont most jutottak ők is arra amire én: Doll hitelét vesztette ezzel a meccsel, ugyanis előzőleg beigérte hogy repülni fognak többen a csapatból, de aztán egy büdös újítást nem volt hajlandó meglépni. ez már gyávaság.


még

25

pont kell a bentmaradáshoz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr64226660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása