HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

Bundesliga, 32. forduló (+ az év gólja helyesbítés)

2007.05.06. 21:03 agymosott

A 32. fordulóban váratlanul gyorsan tisztult le az alsóházi kép. Az eddigi majd tucatnyi kiesés ellen kűzdő csapatból  immáron csak kettő harcol egymással: az Aachen és a Wolfsburg.

Előbb azonban a már kiesettekről: a Mönchengladbach katasztrofálisan impotens támadójátéka már az ősszel előrevetítette a kiesést, nem meglepetés, hogy előreláthatólag ők fognak a tabella legalján végezni; a Mainz története viszont már egy kevésbé békés elmúlás krónikája: ők a tavaszi idény elején sikerrel vettek új lendületet, köszönhetően elsősorban a Brémától kölcsönkapott Zidannak és Andreassennek. Egy darabig sorban nyerték meg a meccseket, de a friss erő idő előtt elfogyott, és végülis a régi közhely bizonyult igaznak: a feljutás utáni második év nehezebb, mint az első.

Az Aachen viszont pont erre a közhelyre cáfolhat rá jó eséllyel: hiába játszották újonc létükre gyakran a leglátványosabb* focit, túl sokszor és túl könnyen omlottak össze nehéz helyzetekben. Ha megvernék a Wolfsburgot, jó eséllyel bentmaradnának, ugyanis a Wolfsburg az utolsó fordulóban Brémába látogat, csak ez nem lesz olyan egyszerű. Én nekik drukkolok, úgyanúgy, ahogy tavaly a Kaiserslauternnek, akik pont ugyanilyen helyzetben mérkőztek meg a Wolfsburggal, de nekik sem jött össze. Már írtam korábban, túlságosan hidegvérű profik alkotják ezt a csapatot, nem fogják hagyni magukat most sem. Pontszámok alapján még a Frankfurt is kieshetne, de ők az utolsó fordulóban azt a Berlint fogadják, amelyiknek szinte teljesen mindegy, hogy kilencedik vagy tizenkettedik lesz, szóval maradunk az Aachennél és a Wolfsburgnál.

* A kettővel ezelőtti bejegyzésemben azt írtam, hogy Van Der Vaart lőtte az év gólját. Úgy tűnik egy pillanatra elfeledkeztem erről:



link

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr9771789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2007.05.11. 18:50:14

Valóban nagyon szép gól volt.
Schaludraffnak nem ez volt az egyetlen "csodás" gólja:
www.youtube.com/watch?v=DPoYEg9cYtA
Aue elleni gólját emelném ki(35. mp), a Bayern elleni Pokal gólja sem csúnya(igazából nagyon szép, de Bayernes vagyok...)

agymosott 2007.05.15. 01:02:52

Igen, ez sem rossz, határozottan nem az. Kiváncsi vagyok mit kezd a Bayernnél, megvan a lehetőség benne ahhoz, hogy ő legyen a német foci következő igazán nagy ásza. De persze, az is lehet, hogy Podolski-effektus lesz. Én utóbbira tippelek.
süti beállítások módosítása