HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

új arc: Robert Kovac

2007.06.25. 13:21 agymosott

Legújabb igazolásunk: Robert Kovac középhátvéd (33; Juventus; korábban Bayern München, Bayer Leverkusen, Nürnberg)

 
Nekem eléggé össze-vissza vásárlásnak tűnik, ami eddig történt. Blaszczykowski az egyedüli, akinek az eddigi rendszerben is logikus helye van a jobbszélen. Federico nagyot robbanthatna a másik oldalon, de így, ilyen konkurencia mellett nem fogják játszatni, és el is fog sikkadni, hiszen érte nem is kellett fizetni, és másodosztályú csapatból is jött, szóval nem lesz elég nagy nyomás a Dollon, hogy játszassa. Ahogy a méltatlanul mellőzött, néhány szereplésekor igenis jól teljesítő Amedickkel is ez a helyzet nagyjából, pedig, akárcsak Federico, ő is Dortmund-szurkoló gyerekkora óta, és szép történet lenne, ha sikeressé is válnának. Én ebből a keretből ezt próbálnám összerakni:

 

                     Weidenfeller


Kringe   -   Brzenska  -   Wörns   -   Dede


                 Kehl       -      Tinga


Blaszczykowski   -   Petric   -      Federico


                            Frei

 

 

A reális, tehát amit a Doll erőltetni fog, az pedig ez:

 

 
                      Weidenfeller


Degen    -     Kovac    -    Wörns    -     Dede

                      

Blaszczykowski - Kehl  -   Petric   -   Tinga


                   Frei       -    Klimowicz

 

Robert Kovac leigazolása önmagában egyébként nem hülyeség. Kell egy rutinos belső védő, ő jó lesz erre, kár hogy a kapura nem veszélyes. Valamiért csak ilyen játékosokat akarnak erre a posztra, Metzelder ugyebár pályafutása során két gólt lőtt összesen, a kiszemelt Rozehnal kb. ugyanennyit, és a veterán Kovac sem jutott még el a tízig. Lehet mondani, egy hátvédnek nem is ez a dolga, de szerintem a mai fociban minden felzárkózó játékosnak képesnek kell lenni a gólszerzésre, máskülönben egy potenciális rizikóforrás: potenciálisan elpuskázott ziccer, potenciálisan elvesztegetett pontok.

 
De ez a legkisebb baj. Én a továbbra is Klimowicz leigazolását értem a legkevésbé. Oké, hogy magas, és gólerős és kell egy ilyen, de hát akkor el kéne adni legalább vagy Valdezt, vagy Smolareket – Buckleyról és Amoahról természetesen nem beszélve. Túl nagy a konkurenciaharc elől: az jó, ha meg kell küzdeni a csapatba kerülésért, de az, ha esélye sincs valakinek, mert öten vannak előtte, az már destruktív. Márpedig Federico is csatár másodállásban, és ha a középpályára nem fér be – márpedig Tinga, Kehl, Petric, és Blaszczykowski biztos kezdőnek tűnik, és márpedig négy középpályással áll fel jelenleg a Dortmund, akkor valamelyikük ötödik csatár lesz. Ha sikerül eladni Buckley-t és Amoah-t.


És még valami – ahhoz hogy ez beváljon, ahhoz arra van szükség, hogy az igazából csatár, de irányítónak igazolt Petric beváljon az új posztján – ha ez nem történik meg, akkor már HAT csatár van egy posztra – Freit stabil kezdőnek veszem.

 
Még egy dolgot hiányolok, a védelem jobboldala tűnik gyengének. Ez az idény lesz az utolsó bizonyítási esély Degennek, de az is lehet, hogy Kringének is. Kringe helyzete annyiban jobb, hogy ő középpályásként, vagy akár balhátvédként is bevethető és ez növeli az értékét.

 
Tehát: nekem a rosszemlékű 98/99-es idény jut eszembe, amikor összeigazoltuk Salou-t, (9 millióért!) Barbarezt, Nerlingert, Häßlert, csupa jó játékost, akik közül végül senki nem vált be. Ez jut eszembe, de azért optimistább vagyok, legalább Petric, akár irányítóként, akár Pienaarral együtt a pályán, csatárként, de működni fog.  

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr39105475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex · http://bvb.de 2007.08.09. 13:49:25

---------------Weide

Degen---Kovac------Wörns----Dedé

Kuba----Kehl-------Tinga----Federico
--------------Petric
--------Frei

b: ziegler-kringe, brzenska, amedick, vrzogic-gordon-kruska, smolarek-buckley-valdez, klimowicz

agymosott 2007.08.13. 00:58:53

ez a verziód végülis a két fentinek a szintézise. a mai meccs után megerősödött bennem a brzenska-pártiság. túl rég volt a hamburg elleni égése, úgytűnik. vagy túl friss a kovac mai leszereplése.

alex · http://bvb.de 2007.08.23. 14:48:17

Kovac tényleg elmehetnek levezetni a horvát vagy német területibe, mer\\\\\\\' egy katasztrófa. Szal Brzenkára voksolok az első meccsek után.
süti beállítások módosítása