HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

Bundesliga, 1. forduló: Dortmund - Duisburg : 1-3

2007.08.13. 00:54 agymosott

Utólag könnyű mondani, de ez bizony benne volt a pakliban. A Duisburg nem az az erőtlen, reménytelen társulat, akik két éve kiestek, hanem pont olyan, amilyen tavaly a Bielfeld vagy a Bochum. Jól szervezett, szívós, potens. Mi viszont pont ugyanazok vagyunk, már vagy öt éve, de főleg Rosicky távozása óta: az efféle csapatokkal szemben teljességgel tehetetlenek.

Nézzünk egy egyéni bontást:

Weidenfeller (4)

Nem tehetett a gólokról, de rémisztően bizonytalan volt, és amit már régóta megfigyeltem, a kirugásai pontatlanok, a hazaadásokkal nem tud mit kezdeni. Amilyen jók a reflexei, annyira ügyetlen a labdával.

Kovac (5.5)

Hát ez a teljesítmény elég gyászos volt. Döntő párharcokat veszített el, lassú volt, a játék hátulról történő felépítését alapvetően gátolta.

Wörns (5)
A játék felépítésének elszabotálása rá kevésbé jellemző, de egyébként detto Kovac.

Degen (4)
Degenből soha a büdös életben nem lesz közönségkedvenc, sem itt, sem máshol: mozgása idétlen (ahogy a karjait magasan tartja, ahogy a fejét idegesen kapkodja, ahogy alapjáraton vigyorog), személyiségéből süt a flegmaság, ami miatt még akkor is a szart kapja a fejére, ha rendesen megkűzdött valamiért. Ennek tetejében a technikai képességei is megkérdőjeleződtek a mai délutánon. A meccsnek dortmundi részről ő volt a főszereplője, minden eddiginél jobban igyekezett, rengeteget érintkezett a labdával, és a gólpasszt is ő adta. Csakhát mivel állandóan rajta volt a kamera, a fentiek is mind hatványozottan jelentek meg, eladott, elvesztett labdáinál pedig a társak passzivitása is súlyosan nyomott a latba.

Dede (4)
Ő igazából Degen ellentéte: ő tényleg flegma, de mindig úgy alakítja a helyzeteket, addig pofázik, addig okoskodik, mígnem úgy tűnik, mintha nagyon akarna. Az ő mozgása egy vérbeli futballistát mutat, a mai meccsből is az marad csak meg, hogy szabályosan kiegyenlített, a bíró  pedig nem adta meg. Holott újfent nem alakított emlékzeteset, képességeit megint nem hozta elő.

Kehl (5.5)
A Magdeburg elleni kupameccsen Degen leosztásával hívta fel a figyelmet magára, itt nem volt momentuma sem, néhány elveszített fejpárbajt leszámítva. A fát Kruska is legalább ilyen jól vágja, és mennyivel olcsóbb.

Tinga (5)
Mintha a pályán sem lett volna. Nem is tudok mondani róla semmit. A helyére beálló Buckley(5) ügyesen összehozott egy tizenegyest a Duisburgnak, ha esetleg kiheverte volna a tavalyelőtti idényben elszenvedett traumákat, most újra lesz miről rémálmodnia.

Kuba (4.5)
Erőlködött, volt egykét bíztató momentuma, de alapvetően sajnos csalódás. Talán egy-két meccs után belelendül. Kringe (3) jött a helyére az utolsó néhány percre, és egy közepesen sikerült távoli lövéssel végül megszerezte a becsületgólt.

Petric (4)
Az első félidő alapján úgy tűnt, félszemű a vakok között, a második félidőben viszont csak rugdosódott, ügyetlenkedett. Az első félidei játéka sem egy játékmester produkciója volt egyébként, középpályásként ugyan bevethető valóban, ebből a pozícióból is ki tud hozni valamit, de nem lesz az a központi agy, akire égető szükség volna.

Klimowicz (5)
Megfelelő kiszolgálás híján értékelhetőt nem nyújtott. (ahogy a helyére érkező Valdez (5) sem.) Lehet, nem az ő hibája, de ez a teljesítmény akkor is ennyit ér, ugyanis

Smolarek (4)
például legalább erőlködött. Sokra mondjuk nem ment vele, egyik helyzetéből kihozta a maximumot, egy életerős lövés formájában, a másiknál viszont a kapus kezeibe fejelt egy tiszta szituációban.

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr82138566

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Todo relojes Hombre 2017.10.01. 23:52:50

B, mint... - Félrefordítások

Trackback: Haga clic en el siguiente sitio web 2017.09.24. 14:52:27

Redőny típusok - Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása