HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

Dortmund - Cottbus 3:0; Rostock - Dortmund 0:1; Dortmund - Bréma 3:0

2007.09.22. 10:02 agymosott

Az első- és második számú kiesőjelölt nem egykönnyen, de legyőzve, a Frings és Borowski nélkül kiálló Bréma 30 perc alatt megsemmisítve (az utána látható alibifutball-csontzene egyveleget most felejtsük el). Úgy néz ki, hogy Federicoval az irányítóposzton működik a csapat, noha maga Federico annyira nagyon jól azért nem játszott egyszer sem. A lényeg inkább, hogy van valaki, aki alkalmas a szerepre. Brzenska hibátlanul játszik Kovac helyén, Petriccsel pedig az történt amit már megelőlegeztem, szépen visszakerült az igazi helyére, előre. Blaszczykowski a Bréma ellen végre egy tétmeccsen is megmutatta, miért lett leszerződtetve. Az egészből most az formálódik ki, hogy úgy tűnik, van némi esély arra, hogy az évek óta tartó középszerűségből idén végre kitörjünk. A Berlin ellen egy döntetlen sem volna csúf eredmény idegenben, de mivel nem verhetetlenek, a győzelem lenne az igazi megerősítése a feltörési ambícióinknak. Kikapni viszont nagyon-nagyon nem lenne szabad, az ugyanis a tavaszi első meccs utánra vetne vissza minket, a Bayern elleni győzelmet követő Mainz elleni vereséghez, de talán még jobb párhuzam lenne (magyarázatra aligha szoruló okokból) a tavaly őszi brémai sikert követő, hazai pályán elszenvedett vereség a Berlin ellen.
Bizakodásra okot a fentiek adhatnak, valamint az, hogy az illúziókat leromboló első két vereség egy formálódó, hibásan megválasztott elemekkel felálló, rosszul összerakott csapat veresége volt, és ugyan az utóbbi három meccs relatíve könnyű volt, a rúgott és kapott gólok száma tényleg magáért beszél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr43172940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása