HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

Zweite Liga, és ami alatta van

2007.05.06. 22:11 agymosott

Az idény vége felé közeledve kicsit nézzünk körül a Bundesliga-alsóháznál egzotikusabb helyeken is. A másodosztályban eldőlt már, hogy a '90-es években Európa-szerte rettegett Karlsruhe 10 éves kihagyás után feljut, a pár fordulóval ezelőtt még szintén magabiztosan menetelő Rostock viszont meglepő és drámai bukdácsolásba kezdett. Ez rossz esetben akár az amatörligás visszasorolást is eredményezhet, ugyanis, ahogyan a többi keletnémet csapatnál, úgy itt sem áll túlzottan stabil anyagi lábakon az egyesület. Őszintén remélem, hogy valahogy sikerül még összehozni legalább egy győzelmet, és az talán elég is lesz valahogy a felkerüléshez, ugyanis hatalmas szerencséjükre a nyomukban csaholók közül mind a Fürth, mind a Freiburg, mind a már amúgy is elég reménytelen helyzetben levő Kaiserslautern (Hajnal alighanem a Karlsruhéhoz fog távozni az idény végeztével) hibázott, így legfeljebb csak a holnap meccselő Duisburg előzheti meg őket, és így még feljutó helyen maradhatnak.

A Fürthöt szomszédaink, a régi időkben a Ruhr-Vidék egyik legerősebb csapatának számító Esseniek verték meg, akik élet-halál harcot folytatnak az Offenbach-Jéna-Unterhaching-Koblenz kvartettel a bentmaradásért. Mivel a Burghausen és a Braunschweig már elbúcsúzott, csak kettejüknek kell kiesni, szimpátiámat az Essen mellett az szebb időket is megélt Jéna élvezi. Izgalmasabb, ha vannak endékások is a német fociban, érdekes megfigyelni, hogy a volt szocialista országok csapatainak mentalitása hogyan bírkózik meg a rothadó kapitalizmus posványában gyökerező nyugatiakkal. (Az elsőosztályú Cottbuson és az említett csapatokon kívül csak egyetlen volt keletnémet társaság van még az felső két osztályban, az Erzgebirge Aue)

És akkor térjünk rá a még egzotikusabb Regionalligára.










Északon szinten biztosan feljut az underground divatcsapat FC. St.Pauli, akik kétségkívül izgalmas színfoltot fognak jelenteni, a második helyért viszont nagyon nagy a csata: a legendás Dynamo Drezda küzd az egykoron európa-kupa (KEK) győztes Magdeburggal és a Vfl Osnabrückkel. Örömteli módon a Dortmund amatörcsapata az utóbbi fordulókban rákapcsolt, és talán még elkerülheti a kiesést a Holstein Kiel befogásával, akik a már kiesett Mönchengladbach II.től kaptak ma egy hatost.

Délen a helyzet nevetséges, két falusi csapat fog feljutni: az SV Wehen, és a Lőw Zsoltot (nem) alkalmazó Hoffenheim, akiket Ralf Rangnick, korábbi Suttgart- és Schalke-edző irányít.  Annyi érdekesség van csak itt ezenkívül, hogy lehet, hogy ki fog esni a tavaly még másodosztályú Saarbrücken. (akik szintén rendelkeznek elsőosztályú múlttal, sőt, nemezetközi sikerekkel is)

Az Oberliga áttekintését inkább elnapolom, bár tisztában vagyok azzal, hogy olvasóim elsősorban erre kiváncsiak.

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr2271833

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: mobile slot problem 2019.01.22. 19:54:23

Orosz mérleg Szíriában - jetplanes

Trackback: best online betting odds 2018.04.14. 07:23:31

Free event planner proposal - joagopv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása