HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

Dortmund - Stuttgart - 0:1

2007.02.08. 10:39 agymosott

a schwatzgelb.de fanzine-ban már a kiesést latolgatják, én ezzel még megvárnám a hamburgi vereséget. ez nagyon nehéz lesz. ha ezt elveszítjük, tényleg krízishelyzet jön. az elmúlt 5 meccs mérlege 4 vereség, 1 győzelem. a szakadék szélén állunk. hatalmas felelőtlenség volt a játékoskeret megerősítése nélkül nekivágni a tavaszi idénynek. a vezetés is érzezte pedig, hogy a középpálya alkalmatlan arra, hogy egy élcsapatot működtessen, már hetekkel ezelőtt lehetett tudni, hogy kiszemelték a wisla krakkóból jakub blaszczykowski-t. jöhet, jöjjön. de ez még mindig kevés. ha jól tudom, egy jobboldali támadó középpályásról van szó, ami szintén nem fog ártani, de irányító kell.

amúgy lassan 15 éve szurkolok a dortmundnak, és még soha nem láttam 4-4-2 alakzatban jó játékot tőlük - leszámítva a bayern és a bréma elleni idei győzelmeket. valahogy a dortmund mindig akkor jó, amikor 5 középpályás és 3 védő van a csapatban. ezzel a rendszerrel érte el hitzfeld a nagy sikereket, az ő távozása után nevio scala-val sok jó meccse volt a dortmundnak, de nagyon ingadozó volt a teljesítmény, ezek után skibbe áttért a 4-4-2-re, és egészen kirugásááig ennél a rendszernél is maradtak. ez volt a dortmund általam megélt történetének mélypontja, és elég sokáig elhúzódott, majdnem kiesés is lett a vége. aztán sammer visszatért a régi rendszerhez és a dortmund újra sikeres lett. aztán elromlott valami, nem tudom mi, de szerintem nem a rendszerrel volt a gond, hanem inkább azzal, hogy amoroso helyére nem sikerült hasonló kaliberű klasszist szerezni, az anyagi helyzet is elromlott, stb. sammer elment, van marwijk jött, és mondani sem kell, 4-4-2. csak nehogy az legyen, mint skibbe távozása után. még egyszer nem biztos, hogy ekkora szerencsénk lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr4534734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása