HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

Schalke - Dortmund - 3 - 1; Dortmund - Leverkusen - 1 - 2

2006.12.17. 19:40 agymosott

mit is mondhatnék, az eredmények magukért beszélnek. fenéket. azt, hogy milyen mérhetetlenül rossz teljesítményt mutatott a csapat, messze nem mutatja ez a két szoros eredmény. a schalke, ha nem ennyire óvatos és gyáva, szétverhette volna a dortmundot gond nélkül: bár egészen meglepően jól kezdett a dortmund, az első két gól után egyszerűen összeomlottak a játékosok.

a leverkusen ellen is jól kezdett a csapat, de itt is hamarosan katasztrofális hibák következtek, hátrányból pedig egyszerűen kilátástalan a dortmund játéka, hiszen felállt védelmek ellen képtelen a gólszerzésre.

ennek nagyon egyszerű oka van egyébként,  szervezett játékhoz kell egy középpálya, ami szervez, épít; kellenek kreatív, támadó szellemű középpályások, amiből dortmundban nulla darab van jelenleg.

ha kehl nem lenne sérült, akkoris a favágó / védekező középpályás poszton szerepeltetné az edző, noha már többször megmutatta, hogy ebbél sokkal több van benne. szomorú kimondani az igazságot, de az idejét vesztegeti dortmundban.

sahin szintén jobban tette volna, ha miután az ifiebé legjobb játékosának választották tavaly, lelép külföldre. németország nem ideális helyszíne az ifjú tehetségek kibontakozásának. mindenesetre amit produkál, az messze nem elég, még a bundesliga kettőben sem lenne az.

pienaarról jobb nem is beszélni, már azért megérdemelte volna a marwijk az azonnali kirugást, hogy ezt idehozta.

tinga: pienarral ellentétben ő beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hasznos és veszélyes játékos, de ő viszont távol áll az irányító szerepkörtől, inkább afféle kiegészítő-középpályás, aki ha kell, labdát szerez, ha kell, az akciót fejezi be.

ricken: a pályafutása végét járó örök tehetség idén is állandóan sérüléssel bajlódik, egy jó meccse volt, akkor adott két gólpasszt, de azok is pontrugások voltak.

kringe a legszimpatikusabb játékosok egyike dortmundban, ezen a két meccsen is ő volt az, aki vesztes állásban is ment, hajtott, noha ez az őszi idény az egyik legrosszabb volt a karrierje során. a dortmund reménytelen játékának szimbólumai az ő stadionból kilőtt távoli próbálkozásai. mégis, vele érdemes hosszú távon tervezni, ha nem is vezető szerepben, akár a védelemben, de egy kringe mindig jó ha van a csapatban. sokat fut, jó a párharcokban, hasznos, néha jó labdákat is ad, és jól is fejel.

kruska: na ő sem mutatott sokat. néhány meccse volt, amikor kehlt jó favágóként pótolni tudta, a bréma ellen még gólt is lőtt (tizenegyesből), de alapvetően nagyon kevés a bundesliga egyhez az ő telejsítménye is egyelőre.

tyrala: sok lehetőséget nem kapott, amikor viszont igen, például ma, akkor nem mutatott semmit.



a mérleg:
gólok:
tinga:2, kringe:1, kruska:1,
sahin, pienaar, tyrala, kehl, ricken:0

gólpasszok:
tinga:3, ricken:2, kringe:1, sahin:1, pienaar:1,
kruska, kehl, tyrala: 0

amikor a dortmund a '90-es évek közepén kétszer is bajnok lett, möller és zorc egyaránt 10 felett lőtték a gólokat idényeként, úgy, hogy rajtuk kívül is voltak még veszélyes játékosok középen (heinrich, a fiatal ricken, tretschok). most az egész középpálya mindenestől lőtt 4 gólt. van még kérdés?

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr6423015

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: lg appliances 2013.06.06. 17:21:06

ISAAK: A Gundhi's Gunn halott! - STONER - Rock - Southern - Sludge - Doom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása