HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

Latolgatás, első rész: a felsőház

2007.08.03. 09:41 agymosott

VFB Stuttgart -

A bajnokcsapat papíron nem gyengült meg vészesen - csak Hildebrand távozása fájhat - sőt, Bastürkkel és a többi szerzeménnyel elvileg meg is erősödött. Arról nem is beszélve, hogy ez a csapat amúgy sem a tipikus underdog-típusú győztes volt, hanem fiatal, tehetségek (Gomez, Hilbert, Khedira, Tasci) és már rutinosabb, de veteránnak azért nem nevezhető, minőségi játékosok (Hitzlsperger, Meira, Hildebrand, stb,) ideális elegye. Ami a címvédés ellen szól, az egyrészt a Bayern, másrészt az, hogy Stuttgart nem igazi futballváros, nem lesz elég siker-éhség a csapat környezetében ahhoz, hogy az átterjedjen a csapatra. (2-5. hely)
 
FC Schalke 04 -

A majdnem-bajnokcsapat viszont ugyanezen a papíron bizonyosan nem erősödött. Hamit Altintop helyére Jermaine Jones, aki esetenként kiválóan, máskor lélektelenül játszott a Frankfurtban; Lincoln helyére pedig Ivan Rakitic érkezett, aki egy nagyon fiatal és nagyon tehetséges játékos - de egyikőjük sem nagy név. Csak ha mindketten beválnak, esélyes a dobogó (3.-7. hely)

Werder Bremen -


Klose helyére Sanogo - itt nincs kérdés, egyértelmű a gyengülés: bár Sanogo a Kaiserslauternben eléggé jól játsztott tavalyelőtt, nem Klose szintje. Klasnic visszatérése egy hatalmas rizikófaktor, de vele visszaerősödhet a Bréma kicsit. A védelem baloldali problémáját nem oldották meg, noha egy olyan játékos is a piacon volt, mint Marcell Jansen, az amúgy is megbízhatatlan Womé pedig lesérült. És még szerencséjük van, hogy Frings csak néhány hétre dőlt ki, és nem fél évre, ahogy az első diagnózisok prognosztizáltak. 4-7. hely

Bayern München -

A Bayern München lesz a 2007-2008-as idény bajnoka. Célirányosan erősítették meg a keretüket: rutinos, klasszisukat már bizonyított, de sikerre még éhes arcoakt hoztak, köztük két világklasszist: Ribéry-t és Klosét. A többi igazolás is jó választásnak tűnik. Egyedüli gyengéjük a belső védelem lehet: Demichelis, Lucio, és Van Buyten a három kritikus pont. Elsősorban Lucio és Demichelis. Ennek ellenére, ha szép számmal kapják is majd a gólokat, többet rúgnak. (1. hely)

Bayer Leverkusen -


A Leverkusen szép csendben, de egyértelműen erősödött: Voronin helyére a gólkirály Gekas leigazolása hatalas húzás, Manuel Friedrich és Lukas Sinkiewicz pedig együttes erővel pótolni fogja a Rómába távozó Juant. A fiatal ászok (Kießling, Dum, Sinkiewicz) ingadozó teljesítménye miatt kiszámíthatatlan a csapat szereplése kicsit, de nagyot biztos nem fognak égni. (3-6. hely)

1.FC Nürnberg -

Tavaly a Nürnberg akár sokkal messzebbre is juthatott volna, ha jobb a helyzetkihasználásuk. Ezt ők is észrevették, ezért elsősorban a támadójátékra koncentráltak: érkezett a legutóbbi EB döntőjében győztes gólt fejelő, korábbi brémai csatár, Angelos Charisteas (Feyenoord), a gólerős ex-bochumi irányító, Zvezdjan Misimovic, és a nagy tehetség Nicky Adler  (1860 München); valamint Peer Kluge (Mönchengladbach), aki arról híres, hogy egy párharc során előráncigálta Sebastian Kehl nemiszervét. Távozott Polak, Banovic és Schroth, ők az előbb felsoroltakkal akár pótoltnak is mondhatóak. Node mi van a kapus Raphael Schäfer utódjával?  Petr Cech színrelépése előtt a cseh kapusok nem tettek ki igazán magukért, (tetszik emlékezni ugye Petr Koubára) Jaromír Blažek pedig már nem is fiatal. Ez érdekes lesz. (4-9. hely)

Hamburger SV -

Ez a tavalyi idény nagyon nem úgy alakult a Hamburgnak, ahogy kellett volna, és ezt nem csak a szurkolók érezhették így, hanem a szakértők is, hisz' egy olyan csapatról beszélünk, ahol a Ribéryhez hasonlóan világklasszis Rafael Van Der Vaart az irányító. És ez nem az egy fecske nem csinál nyarat esete, hiszen ott van mellette De Jong, Sorin, Trochowski, Kompany, Wicky, Atouba, stb. Most idekerült a sorba Mohammed Zidan is, aki tavasszal 15 meccsen 13 gólt lőtt a Mainz szineiben. Ha ő nem oldja meg a Hamburg Barbarez távozása óta tetőző, de még régebben kezdődő csatármizériáját, akkor senki. Ebben társa lehet Paolo Guerrero, aki a tavalyi idény végére egész jól belelendült. Ha ők beütnek, akkor ez a csapat a Bayern kivételével mindenkivel versenybe szállhat. (2-6. hely)

Vfl Bochum -

A Bochum nehéz helyzetben van, két fő aduászát vesztette el: Gekas-szal és Misimovic-csal kb. 35 gól is távozik. Természetesen rengeteg pénzt kaszáltak ezzel, és így vettek több potenciális pótlékot is, főleg alsóbb osztályokból és külföldi bajnokságokból, de ezek igazi garanciát nem jelentenek. Az elég gyenge védelmet viszont megerősítették, így jó esetben a középmezőnyben végezhetnek. A rossz eset viszont magától értetődő. (10-17. hely)

Borussia Dortmund -

Azt hiszem, elég jól képben tartottam igazolásügyileg az olvasókat, bár a legutóbbi bejegyzésem óta kiderült: a kerékkötő Pienaar távozik, a kölcsönből visszattért Delron Buckley viszont marad. Marad, mert az előkészületi meccseken Jakub Blaszczykowski mellett róla szóltak a leginkább a hírek: játszott csatárt, középpályást, hátvédet, mindvégig meggyőző volt, gólokat lőtt, gólpasszokat osztott, felkavarta a védelmeket. Rá sem lehetett ismerni. Az előkészületi meccsek egyébként jól alakultak, a Rómára mért 4:0-át ugyan nem szabad túlértékelni, de azért az így is kitűnik, hogy a támadójáték új dimenziókba helyeződött. Ha összejön a nemzetközi szereplést érő helyezés, elégedettek lehetünk. (4-6.hely)

Összegzés:

A bajnoki cím várományosa biztos. Az is biztos, hogy van hat nagyjából egy súlycsoportot képviselő csapat 4 nemzetközi szereplést jelentő helyre. Hogy ezek közül melyik kettő lesz a tavalyinál alighanem erősebb mezőny vesztese, azt nehéz kiszámítani. Én a Nürnbergben látom utóbbira az egyik esélyest, a másik meg minden jel szerint a Bréma, de őket túl egyszerű lenne leírni. Túlságosan magától értetődő, és az ilyen módon előre leírt csapatok általában csakazért is rácáfolnak az emberre. Már csak azért is, mert tavaly is hasonló volt a helyzet: az irányító Micoud pótolahtatlannak tűnt, Diegoról meg senki nem tudott semmit akkor. Arról nem is beszélve, hogy az idény kezdetéig még akár be is újíthatnak valakit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr38131281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása