HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

magyar a pályán - bundesliga 1./2., 15. forduló

2006.12.05. 00:27 agymosott

jelenleg a német profi labdarugásnak öt magyar szereplője van: dárdai, szabics, szélesi, huszti és hajnal. a forduló nyitómeccsét (mainz - stuttgart - 0:0) érdemben szabics nyitotta; ajtó-ablak helyzetben bikázott néhány méterről a kapu fölé. pár perccel később volt még egy kiváló passza, amiből szintén nem született gól, és ennyi. a kicker szerint 4.5,  ami magyarra fordítva 3/10-es teljesítmény.

dárdai meccsét (bremen - berlin - 3:1) is közvetítették: a vendégek edzője és a kicker szerint is ő volt az egyik leggyengébb: a berlini tréner félidőben lehozta, az újság 5-ös osztályzattal (2/10) büntette. szerintem nem volt ennyire rossz, bár néhány csúnyán eladott labda valóban eléggé lehúzta az amúgy inkább csak átlagos teljesítményt.

a másik két élvonalbeli magyar csapata egymás ellen játszott. (cottbus - hannover - 0:1) husztit különösebben nem emelték ki, de a győztes csapat tagjaként 3.5-öt (5/10) kapott. szélesi helyére visszakerült a védelembe a brazil da silva, aki a magyar játékos szerencséjére nem muzsikálhatott fényesen: 5 (2/10).

a nap magyar hőse, mint az utóbbi hetekben szinte mindig, hajnal tamás. (braunschweig - kaiserslautern - 0:1)  persze a zweite ligában könnyebb hősnek lenni, de azért irányítóként 7 gólpasszt adni és négy gólt lőni 15 meccsen, az már tényleg valami. az előző idényben kiesett, többszörös német bajnok kaiserslauternt gyakorlatilag ő viszi a hátán  - vissza a bundesligába. ezúttal egy gólpasszt jegyzett, ezzel és több veszélyes megmozdulásával 2-es (8/10) osztályzatot érdemelve. a kaiserslautern rosszabb gólkülönbségével negyedik a duisburg mögött, és az idény hátralevő részében nagy csatára van kilátás a két csapat között a harmadik feljutó helyért. (mind az éllovas rostock, mind a második karlsruhe megállíthatatlannak tűnik)

Szólj hozzá!

Címkék: magyar a pályán

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr4121042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása