HTML

Borussia Dortmund undsoweiter...

egy dortmundbuzi fociblogja. főleg a dortmundról, kicsit a bundesligáról és kicsit a fociról általában.

Friss topikok

előzetes - Schalke - Dortmund - Vasárnap, 17:00, Sport Klub

2006.12.10. 09:29 agymosott

kicsit elment a kedvem az írástól a ronaldinhoval kapcsolatos beégésem után, de mi hozná vissza az ember kedvét jobban, mint egy schalke - dortmund rangadó? ez a klasszikus újpest-fradi, real-barcelona stb. ruhr-vidéki változata, ha valaki nem tudná. a schalke a harmincas években németország legsikeresebb és legnépszerűbb csapata, a nagy ellentétek akkor kezdődtek, amikor a '40-es évek végén a dortmund átvette a vezető szerepet a "körzetben". a hetvenes-nyolcvanas években aztán egyszerre tüntek el a süllyesztőben, hogy a kilencvenes években egyszerre legyenek újra meghatározó tényezői a német focinak.

az utóbbi 4-5 évben a schalke sokkal kiegyensúlyozottabban szerepel megint, mint a dortmund, de ezzel semmi komolyra nem jutottak még. többször is nyertes helyzetből engedték át a bajnoki címet a münchennek, amelyik velük ellentétben soha nem ijed meg a sikerektől.

a tabella-helyzet, a játékosállomány és a dortmund formája alapján egyértleműen a hazai győzelem lenne a papírforma, de rangadók esetén nincs papírforma. élő közvetítés viszont szerencsére van, csak abban kell reménykedni, hogy nem mindenki kedvenc lédererje közvetít. (nem mintha a sportklub-stáb többi tagja lényegesen jobb lenne)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borussia.blog.hu/api/trackback/id/tr2721895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

* 2006.12.12. 13:59:17

vagy mégis van papírforma.
süti beállítások módosítása